Viciul gandirii: boala

Compulsive thinking sau gandire fortata in traducere libera, este o boala cauzata de obicei de activitatea eronata a creierului.

Mai intai o persoana devine obsedata de mai multe idei/ganduri pe care si le repeta. De exemplu, dupa ce savarseste o fapta, persoana respectiva se simte vinovata si se invinovateste singura. O data cu trecerea timpului, sentimente de vinovatie dar si de autocompatimire ajung sa copleseasca persoana. Succesiunea acestora devine un cerc vicios, procesul de gandire continuand la nesfarsit iar persoana ne putand sa opreasca aceste ganduri.

Aceleasi circuitele din creier sunt folosite in continuu, ne mai avand timp sa se dezlege. Astfel creierul devine supra-solicitat, persoana nu mai poate controla gandurile acestea si simte ca innebuneste. Persoana devine obsedata de aceste ganduri, este trista si deprimata.

Exista totusi un mod de vindecare, un medicament care opreste gandurile necontrolate. Acesta se numeste Dilantin (Phenytoin).

Totusi pentru mai multe detalii despre acest medicament si disponibilitatea lui la noi ar trebui consultat un specialist. Sper sa reusesc sa fac acest lucru si sa revin cu mai multe detalii.

Pana atunci puteti citi un articol interesant aici .

Advertisements

There are no comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: