Fumatul poate sa ucida

…si ce nu poate?!

Unii se straduiesc sa se “repare”, sa invinga lupta chiar si cu cancerul.

Altii nu se gandesc la nimic. Cand vad o suma cum ar fi 175k, se gandesc la o masina super sport. Sau la o casa. Sau la ce poti face cu banii astia. Ce locuri poti sa vezi.

Si oricat de aiurea suna asta, adevarul e ca sunt oameni care mor de cancer, care nu reusesc sa stranga suma necesara unei operatii, care nici macar nu incearca asta.

Ce aiurea e viata asta. Pana la urma totul este o loterie si un joc, in care esti prins fara voie si apoi iti joci rolul. Instinctiv incerci sa fi cat mai bun in a-ti juca rolul.

Dar cel mai aiurea mi se pare sa zici, sa crezi, ca o viata e mai importanta decat alta. O cauza merita mai mult decat alta. Mai ales atunci cand viata multimii nu are nici o importanta.

Daca mor 100 de oameni, este doar o stire. Daca moare un om, este o tragedie.

Tot ipocrizie trebuie sa fie asta.Fiecare vrea sa-i fie lui mai bine, si nu este interesat de cel de langa el. Dar, in anumite momente, pentru a simti ca viata lor are sens, isi asuma o cauza. Nu exista exceptii.

Si totul este facut din frica omului de moarte. Dar asta este viata.

Oamenii au murit din totdeauna si asa va fi intotdeauna. Dupa cum am aflat acum, dintr-un film de-al lui Woody Allen, singurul moment in care omul (barbatul in speta) nu mai are frica de moarte este acela in care face dragoste cu o femeie cu adevarat frumoasa. In acel moment simte ca traieste cu adevarat si, fructificand momentul, se poate elibera de frica de moarte.

A nu iubi, sau a nu iubi cu adevarat, este acelasi lucru si este sursa lasitatii. Si doar daca iubesti cu adevarat, poti infrunta si privi moartea in fata. Iar cand frica revine, ceea ce se intampla tuturor, trebuie sa repete experienta.

[Midnight in Paris  (2011)]

Advertisements

There are no comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: